Liten blir stor....

... alltför fort!
Jag vet att tiden rullar på fort ofta men när man har en "måttstock"  i huset blir det sååå tydligt. Idag blir det till att inhandla ett nytt halsband då hon växt ur sitt första valphalsband. Tiden hallå!!
 
 
Aila fortsätter med sitt enorma tålamod med Ykksa i ALLA lägen ♥
 
 

Räckvidd...

och uppfinnigsrik!
Det är en bra sammanfattning av Ykksa just nu.
Hemmets inredning har försvandlats till en installation med alla prydnader och lösa saker uppe, högt uppe, högst uppe....
 
Soffan töms snabbt på kuddar och filtar. Mattan från tvättstugan hamnar fort i rummet och har nån glömt en sko framme så blir det en fin trofe att bära runt på.
Ett element saknar nu en termostat och ett hörn har blivit utan golvlist... men är man en valp på 12 veckor så är man. Hon är jätte duktig i många saker och en riktig sötnöt, så hon klarar sig undan med sina bus ;)
 
Förmiddagen blev det lite träning och hundmöten, ska försöka hinna (läs prioritera) mer sånt när övrigt i tillvaron lugnar ner sig lite.
Aila fick en DW runda och det rasslar bra i kedjorna på olika underlag, så det blev en gratis miljöträning för Ykksa som självklart hakade på den svängen åxå. Hon klarar ljud och olika underlag riktigt, riktigt bra. Testade även sonens studsmatta idag....
 
 

9,7 kg Ykksa

Vart tog tiden vägen...?
Var idag till veterinären för 12 v. vaccinationen och passade självklart på att väga "lillan" som inte är så liten längre. Allting gick bra och vi fick även hennes skador på nosen dokumenterade medan dom är "färska" och syns. Tyvärr verkar det bli rejäla ärr så det känns ju allt annat än kul men...
 
Hon klarade miljön/hundar/människor mycket bra och sen åkte vi iväg till ytterligare en lokal och passade på att få mera social träning, gäller att ta tillvara på givna träningstillfällen i vardagen :)
 
Nu är det rätt belåtna hundar som kurat i hop, mamma är bästa kudden enligt Ykksa... ♥
 
 
 
 

Mycket hund men inget inlägg...

... så har gångna helgen sett ut.
Har försökt att träna Ykksa i allt från miljö till sitt stanna kvar. Det går riktigt bra för fröken, hon är inte miljöberörd och klarar alla underlag som hon fått testa på. Idag och igår var det gallertrapp och broar och det bekommer henne inte alls. Sitt stanna kvar tränas i öppen bur på parkering och funkar riktigt bra för lilltrollet och praktiseras även hemma vid ytterdörren.
 
 
 
Promenerat på samhället ett par dagar och försökt träffa "rätt folk" men DET har inte gått så bra.... Haft riktigt otur och bara mött personer som slängt sig över henne.... så där blir det till att lägga ner krutet i några veckor. Ska försöka "ställa ut" rätt sorts människor och "råka träffas ute", så hundvänner, se upp.... snart ringer jag ;)
 
 
Det går bra att försöka få henne rumsren, hon klarar längre och längre stunder men hon glömmer alltid bort sig i leken med Aila.... men annars så börjar lite rutiner infinna sig även där.
Har upptäckt att hon har ruskigt snabb återhämtning...
Förvisso nåt jag tycker är positivt då vi förhoppningsvis ska sysselsätta oss med diverse aktiviteter framöver, men ibland kan man önska liiite längre sovstunder....
 
 
 
 
 
 
 

Filmtajm!

Blev en liten snutt idag när vi var ute.
Som synes på filmen tillhör Aila nu rasen "belgisk nakenhund" ....
 
http://www.youtube.com/watch?v=sCb4lIMU5Vk&feature=plcp
 
 
 
Och efter en sån här förmiddag och lite mat....
 

Sakletere två...

... upprepade gårdagens bravad med att åter hitta en av dom faktiskt av misstag tappad hårsnoddarna...
Bra med duktiga hundar när matte är så slarvig.
 
Dagen bjuder på riktigt fint väder och vi ska ut på upptäcksfärd, hoppas återkomma  med lite bilder i afton.

Sakletare ett och sakletare två

Nu har vi landat lite i civilisationen efter ett halv år boendes "i skogen" så vardagen har fått en och annan rutin, INTE många men vi försöker.
Ykksa har anpassat sig väl här hemma och vi försöker få tid till lite micro träning här och där.
 
Idag har hon till min STORA glädje dels följt personspår två gånger och hittat två föremål och kommit med.
Båda föremålen var mörka hårsnoddar som jag tappat i det område vi har som rastningstillhåll, mörkt ute och bara näsa ♥
 
 
Tjejerna myser i hallen, mamma är en bra kudde...
 
Efter vilan hade dom  samlat rejält med krafter och precis avverkat ett riktigt "terv-fnatt" av stora mått mätt...

Lite valprapport 10v.

Nu har det gått nästan två veckor sedan småttingarnan flyttade hemifrån, och det går jätte bra för alla och dom har gjort sig väl hemmastadd i sina familjer.
Underbart att få lite rapporter och bilder och få "kika in" i deras vardag, stort Tack!
 
YASSÅ var killen som flyttade först och finns i Umeåtrakten
 
 
 
Andra att lämna valplådan var YANSIE som nu heter Siri och finns i Österbybruk. Hon har sällskap av Foxi i sin familj.
 
 
 
 
 
Mys YMER flyttade till Värmland som näst sista av valparna, och då blev det tomt hemma... Allt går bara fint där med, han hade den längsta resan hem men klarade det med bravur.
 
 
 
 
 
 
Och sist men inte minst var det då YOSIE, numera Amor, som flyttade till Båtskärsnäs utan för Kalix. I sin nya familj har hon även sällskap av en belgare, storebrorsan Eros som är en Groenendael.
 
 
 
 
 
 
Och mitt eget lilla tillskott YKKSA busar friskt med mamma Aila så fort möjlighet ges, Aila är inte sen att haka på lekinviterna så ibland blir det "hela havet stormar" här hemma, men lägger sig rätt fort.
 
 
 

Mycke nu...

...därav bloggtorkan.
Vardagen har kommit ikapp oss nu när "valpbubblan" sprack och vi försöker få ihop nya rutiner  att fungera i civilisationen. I stugan hade vi lyxen att bara öppna dörren och släppa ut fyrbenta, stora som små och nu bor vi i samhället.... så lite omställning blir det såklart.
 
Ykksa har anpassat sig bra till nya hemmet och tycker det finns många roliga ställen som jag glömt valpsäkra...
Vi har hunnit avverka både "ute grilla premiär" och "följa med ligga i bilen länge" premiär, båda har gått toppen och hon är härligt kavat.
 
För att krydda tillvaron lite extra blev det i dag ett besök på djuraffär inne i Skellefteå, (utan Aila) och det var inte heller några problem för den här fröken, bådar gott för framtiden.
 
Efterlängtade rapporter och lite bilder från valpköparna har kommit in och det uppskattas, massor!!
Allting har gått bra för alla valpar och dom har funnit sig väl till rätta i deras nya hem ♥
 
 
"Mor och dotter"
 

Björnligan -4 st

Nu har även Yosie flyttat och då blev det TOMT på riktigt...
Både Aila och Ykksa var olyckliga första eftermiddagen/kvällen och för mig blev det en konstig känsla. Alla valpar borta, vad var det som hände, har det jag planerat så länge verkligen hänt... och är över,
redan.... märkligt.
 
Yosie hamnar utanför Kalix  så det finns ju hopp att "springa på" varandra vid något tillfälle. Hon får en "storebror"  i familjen bestående av en groenendael på ca 4 månader.
stort lycka till med "Amor" som hon numera heter.
 
 
 

Björnligan -3 st

Nu börjar det vara tomt här hemma...
Idag var det då Ymers tur att klivet ut i världen, han har en lång resa framför sig med sin nya familj innan dom når slutdestinationen i Värmland.
Önskar er all lycka med mys killen ♥ 
 
 

Yosie leker i lådan....

 
http://www.youtube.com/watch?v=Yxm5nW-B9QE&feature=plcp
 
 
 
... och då måste man vila sen ♥

Till låns...

Myser sista kvällen med go´killen Ymer, vi är många som kommer att sakna honom ♥
Han har redan fått bekanta sig med sina nya ägare, alla papper är skrivna och han tillhör numera dom. Tidigt imorgon bitti kommer dom och hämtar sin nya familjemedlem och påbörjar en lång resa hem... till sitt nya hem.
 
 
"Ymer  mittemellan sina systrar Ykksa och Yosie"

Skogen!

I går packade jag ihop kvarvarande valpar och son för en utflykt till skogen.
Bilåkning kan man aldrig få för mycket träning av och det gick bra för samtliga.
 
Hittade en bra avsides plats på betryggande avstånd till allmänna vägar så det var fritt fram att köra valprace bland träden...  och det gjorde dom ♥
 
 
Älgtornet är toppen som miljöträning, alla tre valpar var nyfikna och klev in för att kolla vad det var för konstigt ställe, härlig framåtanda på alla!
 
När vi ändå var på resande fot fortsatte vi "projekt miljöträning" och åkte till huset för intag av lunch. Åter igen var det ett glatt nyfiket gäng som gick på upptäcksfärd innan dom slutligen somnade och bildade valphög...
 
 
 
 
 
 
 
 

Skymmelvikens Ariel

Nu kan ni följa med från dag 1.... Den här bloggen kommer att berätta utvecklingen & vardagen för fem fina valpar efter min underbara terv Aila. Valparna föddes den 2 sept 2012

RSS 2.0