Premiär i utställningsringen

Igår avverkade vi premiären för "vänstervarv" jag och Ykksa. Och det gick riktigt bra. Lite läskigt i början tyckte fröken och måååånga dofter och intryck att smälta. Men sen blev hon varm i kläderna och gick jätte jätte fint i ringen och domaren fick klämma igenom henne och kika på tänderna utan problem. Glad o stolt matte så klart ♥
 
 
 
HP & BIR
Mycket lovande feminin valp. Typiskt huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg och bröst. En aning rak fram, bra bak. Typiska rörelser. Utmärkt päls. Trevlig mentalitet.
Domare: Gunnar Norlin

Nästan aldrig inne...

... bara ute och njuter, därav uselt med uppdateringarar på bloggen.
Ber om ursäkt men tänker fortsättta vara ute och njuta ;)
 
Förutom härliga dagar ute och övrig "vardag" så har vi fortsatt på våran nybörjarkurs, tiden har rusat förbi och bara en gång kvar....
Då ska vi avsluta med att testa på uppletande så vi nöter lite på att hämta-lämna, går sådär.... men skam den som ger sig. Håller också på att träna in ett "cirkustrick" att visa upp sista gången.....
 
Ykksa 6 mån,  22kg sötnöt i härlig förpackning ♥
 
 
 
Idun 5 mån
 
 
Lite träning i väntan på frukost
 
 
 
Is-bus...
 
 
 
.... efter lek blir det vila....
 
 

Sol sol sol

Vi njuter vidare :)
Fantastiskt väder och härliga promenader i vårsolen på isen. Idag gavs det ypperligt tillfälle att träna passivitet då kosan styrdes mot "Storsten" för lite picknick.
Knöt upp Ykksa en stund medan vi satt och pratade och fikade, pep lite från början för HUR kul är det att sitta/ligga själv...
På hemväg slog vi följe med två skidåkare, kul utmaning för lillan att låta bli både skidspetsar och stavar som var sååå lockande att bita lite i ;)
 
Hoppas på en härlig uppföljare imorgon, och förhoppningsvis MED en kamera i packningen....
 
 
 
 
 

Promenad & bonuspromenad

Vi fortsätter med att vara bortskämda med sol i våra trakter, ingen är väl gladare för det än vi.
Försöker hinna med att njuta av så mycket solsken som det bara går. Vissa dagar mer, andra mindre. Men idag var det definitivt en dag med mer...
 
 
 
Förutom friheten med vidderna att gå på havet, så är det vackert åxå...
 
 
 
 
 
 
Som sagt, vacker men blåsigt.......
 
 
 
Bonuspromenaden idag blev en tur på älven, det är sån lyx att bo så här, speciellt den här årstiden. Bara njuter!
 
 
 
"Gnagaren" har hittat ytterligare en pinne.....
 
 
Sötnöten
 
 
Skoterleden på älven känns som E4:an....
 
 

Hundkurs

Bra avslutning på en bra dag.
Var på nybörjarkurs med Ykksa i kväll och det är alltid lika trevligt att träna hund tillsammans med andra.
 
Lite linförighet, fritt följ, sitt stanna kvar och inkallning stod på schemat och det mesta gick riktigt bra för "lillan".
I dag var inkallningen det svåra.... att inte tjuvstarta och inte lägga sig och äta hitte godis på marken....
 
Gavs ett ypperligt tillfälle till förarbyte på Ykksa och det uppskattar jag verkligen. Ofta glömmer man (jag) bort att träna med andra som håller i kopplet förutom dom närmaste. Att ha en hund som kan och är van att gå iväg och gå med andra är guld värt, så där blir det skärpning och ta tillvara på när möjlighet ges till sån träning.
 
 
Ykksa med annan förare
 

Kompispromenad

 
UNDERBART väder idag.
 
 
Strålande sol och -8 grader. Trevligt surrsällskap för tvåbent och roliga kompisar för fyrbent. Helt enkelt suveränt!
 
 
Ykksa har kul på isen med sina polare
 
 
Samlad trupp.
Tack för en härlig dag!
 
 
 
 
 
 

Kamprad stjälp

Att montera Ikea möbler tillsammans med två stycken valpar....... kräver tålamod och tar TID!!!
 
En stjärna går på delarna på golvet och den andra stjärnan slickar ivrigt på limflaskan. Två små nosar som är nyfikna på skruvdragaren som surrar och så var dom nästan mellan hammaren och pluggen...
Sen kan man ju alltid klämma sig in i knät för lite mys när vi ändå var på samma våglängd tyckte dom.
Tur dom är söta ♥
 
Hann med en bus promenad med småttingarna som fick rasa av sig ordentligt efter möblebygget, och det behövdes. Det märks att dom har blivit lite äldre och mer uthålliga, men sen slocknade dom tillsammans i hallen.
 
 
 
 

Fiffiga fröken

Förmiddagen bjöd på riktigt härligt väder med klarblå himmel och sol, så det blev en rejäl promenad för oss. Eftermiddagen blev tyvärr massa timmar i bil för Ykksa, självklart med rastpauser, men dom var mycket korta i förhållande...
 
Så i afton har hon varit fiffig och letat sysselsättning. Vissa bättre, vissa sämre.
Efter kvällsmat och vila tog jag fram min "Dog Brick" och fyllde med div godsaker. Ska göra om det inom kort och då MED batteri i filmkameran... 
 
Sen var det dax att träna ligg.
Hon gör riktigt härliga "magplask pladask valp ligg" och kastar sig ner, men det tar sig.
Älskar att se en valp vara just valp ♥
 
Däremot var hon riktigt duktig på ligg stanna när hon väl kastat sig ner. Utökade svårigheterna med att små skutta framför henne och även tvärt försvinna bakom ett hörn, gick jätte bra, låg helt stilla!

Nyekiperad Ykksa

Idag blev det inköp av skor till Ykksa. Hennes tassar for ganska illa i fjällen och för att skydda dom för mer onödigt slitage på kommande "snöutflykter" blev det till att ekipera henne på Björkis.
 
Passade på att "inviga dom" med en träningsrunda på stan, gick bara fint och hon brydde sig varken om nya fotbeklädnader eller folkström från bussar.
 
Jätte kul att testa nya saker med den här fröken ♥
 
 
 
Suddig bild, men bra fokus på fötterna..... ;)
 
 
 
 

11 dagar utan Aila

 
Nu har det gått en dryg vecka sedan Aila lämnade oss och OJ så tomt det är trots att  Ykksa finns och gör sitt yttersta för att få all uppmärksamhet.
 
Vi har spenderat en vecka i fjällen och det var skönt att åka bort och bara minnas alla fina stunder med henne istället för att vara hemma bland alla minnen och saker som man ideligen snubblar över...
Men visst gör det ont fortfarande, och det är ju också som det ska ♥
 
 
 
 
 
Helt plötsligt har Ykksa blivit stor.... och växt i mamma Ailas "back on track"
Och tur var väl det då dagarna spenderades ute på isen med pimpelspön i högsta hugg. Måste tyvärr meddela att ett och annat "belgar bad" även infträffade....
Ykks lyckades att trampa ner tassar i hålen med jämna mellanrum så benen såg ut som isglassar....
 
 
 
 
Sen kom hon på att man kunde sitta/ligga i knä på matte och värma fötterna ♥
 
 
 
eller tränga in sig på liggunderlaget...
 
 
 
 
 
sedvanlig utelunch
 
 
 
 
 
Borta bra, men hemma är inte heller dåligt....
Laddade inför kvällens nybörjarkurs med en härlig dag på isen för "fjäll-fararna". Nu sussar Ykksa gott efter kvällens övningar och det är även dax för matte att göra natt...
 
 
 
 
 
 
 
 

Så kom den då....

... dagen med det oundvikliga beslutet att låta min trogna, lojala, följeslagare och livskamrat få somna in och gå över bron till Regnbågslandet.

 

Min älskade Aila lämnade oss igår på veterinärens inrådan och slipper nu mera smärta. Hon har kämpat tappert och gett mig och min omgivning så fantastiskt mycket.

Det är många som delar vår smärta och sorg, stora som små…
”Äntligen har morfar fått en hund, och den bästa hunden, Tjompa” citat från en klok son…

 

Att sitta och skrivar med tårar som rinner och skapar en dimridå framför ögonen gör fruktansvärt ont, så många minnen sköljer över mig från våra många utflykter, strapatser, kurser, tävlingar och äventyr som lärde oss massor, även om varandra.

 

Ditt första framträdande i utställningsringen gjorde du i Jokkmokk, då som 5 månaders valp, du chockade matte med att bli BIS Valp, lilla sötnöt!
Du fortsatte samla på dig fina omdömen och lådan med rosetter är inte liten…
Två CERT fick du till samlingen men efter din fina, underbara kull, kom du aldrig mera i form så du fick aldrig bli svensk utställningschampion, men för mig var du det redan!

 

 

 

 

Du spårade mina fotspår redan vid 10 veckors ålder och sedan skulle det visa sig vara en enorm talang hos dig. Vi ”hann” bara med två spårtävlingar, eftersom du klarade gränsen för uppflytt vid varje tävling.

 

 

Sista spårtävlingen vi gjorde åkte vi tidigt, tidigt till Norsjö för att ”testa på ett lägre spår” och bara ha roligt tillsammans. Vi avstod platsliggningen och budföringen då du blivit skottberörd på senare år.

Och ändå blev vi uppflyttade till högre spår, du var otrolig min lilla busa…
Och ja, tårarna rann även den dagen, men då av en enorm stolthet över dig!

 

 

Vår sista lydnadstävling förra sommaren hjälpte du matte till ett 1: pris och vi blev uppflyttad till elitlydnad. Då var meningen att kämpa för ytterligare ett LP men ödet ville annorlunda. Du började löpa och den planerade kullen blev en verklighet och fem fina valpar kom till världen den 2 september 2012.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Dom föddes genom ett akut kejsarsnitt, trots detta var du en helt otrolig mamma till dina valpar från dag 1 och gav dem den bästa start i livet. Har inte sett maken till tålamod med dina fem små krokodiler. Du diade alla valpar när och hur ofta dem ville, lekte med dem, uppfostrade dem och myste tillsammans med dem.

 

 

Tack vare dig är jag en mycket stolt uppfödare och ägare till Norrälvens kennel som du lade grunden till och kommer alltid att leva kvar genom dina avkommor.

 

 

Men framför allt är jag stolt över dig och din personlighet och hur du var mot sonen i familjen. Alla lekar ni hade, allt tålamod du hade, alla mil du hjälpt mig att dra spark och pulka så vi kunnat göra utflykter tillsammans. Alla dem otaliga gånger du hjälpt mig att plocka upp saker jag tappat eller inte kunnat bära själv så fanns du alltid där redo att hjälpa till.

 

 

 
 

 

 

 

 

Du slickade mina tårar som föll där du låg i mitt knä igår, även fast du fått en spruta med lugnande medel så hade du ont, men nu slipper du det min älskade  Aila.
Du somnade lugnt in i min famn med din nos mot min kind.

 

Saknaden och  smärtan jag känner går inte att förklara i ord  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  

 

 

KORAD LPI LPII SKYMMELVIKENS ARIEL

2006-09-08  --  2013-O2-28

 

Skymmelvikens Ariel

Nu kan ni följa med från dag 1.... Den här bloggen kommer att berätta utvecklingen & vardagen för fem fina valpar efter min underbara terv Aila. Valparna föddes den 2 sept 2012

RSS 2.0