Uteblivande bloggande...

... betyder bara att man gjort roligare saker än suttit inne vid datorn ;)
 
Haft besök av brorsan Yasså med matte & husse några dagar och då passade vi naturligtvis på att träna på diverse: skott, wp, promenader i grupp, miljöträning på campingen, passivitet och så bus och bad förståss!!!
 
 
Norrälvens Yasså & Norrälvens Ykksa
 
 
 
Yasså testar syrrans wp sele och får testa dra lite "rassel"
 
Gick hur fint som helst, han brydde sig ingenting om vare sig sele eller kätting.
Trött kille efter promenaden, precis det man vill uppnå med drag weight promenader. Då småttingarna fortfarande växer och inte är röntgade handlar det endast om en lätt kätting för ljudets skull och att dom skall vänja sig med selen och att någonting "förföljer dom".
 
 
Testade även på en promenad med inslag av skott. Yasså vände sakta och frågande på huvudet  dom två första skotten, vid efterföljande skott saknades reaktion överhuvudtaget  :)
 
 
Badbus med Idun - Ykksa - Yasså
 
 
Ska försöka ladda upp lite fler bilder från syskonträffen då datorn (läs uppkopplingen) är mer medgörlig...
 
 
Har tagit mig i kragen och prioriterat lite egen träning med Ykksa. Igår blev det ett spår, andra gången för henne. Gjorde ett litet test i uthållighet och svårighet och det var intressant....
Spåret blev ca 230 m långt och det var svårt för henne att behålla koncentrationen hela vägen, så 150 m är nog ett bra riktmärke för henne just nu.
 
Blåste egentligen på tok för mycket för en liten nybörjare, MEN... där överraskade hon matte rejält. Tog hela spåret MYCKET noggrannt och metodiskt. Missade ett föremål då det precis kom en rejäl vind men kom tillbaka fort i spårkärnan och tog slutdosan (snusdosan).
Hon är verkligen en kul och utmanande tjej att jobba med.
Följsam, tacksam och energivivande tös ♥
 
 
Dagens träning bestod av promenad på stan. Både i city och längs vackra men blåsiga älvspromenaden.
Avslutade stadsträningen med passivitet i busskur...
 
 
 
följt av lite bussåkande (läs sovande....)
 
 
 
 
 

Mattes fötter funkar utmärkt som kudde.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blåbär & passivitet

I går afton begav sig gänget ut i skogen och till vår stora glädje hittade vi en glänta med mogna blåbär :))
 
Blev ett bra tillfälle för att träna passivitet för "småttingarna"
 
 
 
 
 
 
Efter träningen blev det lite "belöningsbus" innan vi var hemma igen.
Summa av kvällen: 5 dl blåbär o glada tvåbenta, trötta nöjda fyrbenta!
 
 
 
 
 

Spår!

Äntligen infann det sig en lucka i tillvaron för att planera, förbereda och slutligen bege sig ut i skogen och gå ut det första korta spåret till Ykksa.
 
Då hon saknar föremålsintresse så var det lite klurande innan jag bestämde mig för belöning i spårslutet. Fyllde en snusdosa med frolic och gjorde två uppletande inne där vi tillsammans öppna dosan för att få ut godbitarna. Laddade om den och la den som slut....
 
 
Selen utprovad...
 
Mot bättre vetande så valde jag spårsele och lina på en gång för Ykksa. Hon är lite "för duktig" att gå bredvid mig när kopplet är på så chansen att få henne framför mig i ett spår är liten....
Hon är ju van med täcke och testat flytväst och wp sele utan att reagera så spårsele var inget konstigt för fröken.
 
Hur det gick att spåra då??
Över förväntan. Man riktigt såg hur kuggarna jobbade och hon fattade galoppen på en gång. Sakta, spårnoga, och med full koncentration gick hon hela spåret, hittade dosan och för första gången plockade hon upp och kom till mig och gav i handen!
 
 
Sammanfattningsvis:
Mycket lyckad premiär, mycket glad och förväntansfull matte som ser framemot fler spår med "lillan"
 
 

Skepp ohoj!

Efter diverse strul och en massa timmars jobb blev det till slut äntligen dax för sjösättning och idag avverkades premiärturen för "småttingarna" (som växer såååå det knakar)
 
 
 
 
 
 
 
I väntan på ombordstigning
 
 
Man sover gott på båten...
 
 
Blev en härlig tur, med lite utmanande sjö på hemfärden men allt gick kalasbra. Gör ju inte ont för matte att "träna miljö" på sjön, ser framemot mååånga "tränings pass" i sommar ;))

Sol & regn

En myyycket efterlängtad premiär kom äntligen förra veckan, B A D i havet !!!!
Utan andra förhoppningar än svalka för matte begav vi oss till havet. Ykksa har inte tidigare visat nåt intresse för vatten (förutom att sova i duschkabinen då...) så resultatet var minst sagt överraskande....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man kan utan överdrift säga att hon hade K U L
Hon sprang, hoppade, slängde sig i vågorna och hakade på matte på flertalet simturer. Åhhh så glad jag blev att hon där var VÄLDIGT lik på badankan Aila.....
 
 
Och efter solsken kom regn..... och hundträning.
Vi var med på ett arrangemang på campingen i Byske och deras hälsovecka. JÄTTE bra störning då vi höll till bredvid/på en fotbollsplan där barnen.... spelade boll, cyklade, tjoade och roade sig kungligt.
Blev en bra genomkörare då vi soffat till oss och knappt använt koppel nu när det är sommar-liv....
 
 
 
Laddade inför träningen med en blöt och blåsig promenad....

Skymmelvikens Ariel

Nu kan ni följa med från dag 1.... Den här bloggen kommer att berätta utvecklingen & vardagen för fem fina valpar efter min underbara terv Aila. Valparna föddes den 2 sept 2012

RSS 2.0